Яценюк планує створити 3-7 галузевих холдингів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк планує створити 3-7 галузевих холдингів

Казна та Політика
401
Уряд України має намір об’єднати підконтрольні державі активи в кілька держхолдингів за галузевою ознакою та аналізує доцільність створення єдиного холдингу над ними, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Нацради реформ при президенті.
“Ми сповідуємо інтерес галузевого підходу, де кожна галузь буде мати відповідний профільний холдинг”, – цитує його слова прес-служба уряду.
“Основне питання – чи будемо ми робити єдиний державний холдинг на самому верху, який займатиметься управліннями усіма від трьох до семи державних холдингів”, – додав прем’єр.
Він зазначив, що зараз вирішується питання про структуру та кількість таких холдингів.
За його словами, Фонд державного майна отримав доручення підготувати стратегію формування державних холдингів для того, щоб повністю вивести з-під контролю міністрів управління об’єктами державної власності.
А.Яценюк підкреслив, що таке рішення підтримує уряд і президент України Петро Порошенко.
Як повідомлялося, ідею створення єдиного держхолдингу з управління найбільшими державними підприємствами, які не будуть приватизовані в найближчі роки, відстоює Мінекономразвітяі під керівництвом Айварас Абромавічус.
“Ми рухаємося в напрямку створення державного холдингу з управління всіма підприємствами, які не будуть приватизовані протягом наступних двох років і які не є казенними підприємствами або компаніями регуляторної сфери -“Украерорух” і схожі, ті підприємства, які повинні управлятися централізованим шляхом. Питання лише в тому, скільки держкомпаній повинно бути – 20, 50 або 100, виходячи з наших реалій “, – заявляв міністр місяць тому. Міністерство публічно допускало створення лише одного холдингу поза цією схемою – в титановій галузі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас