Порошенко підписав указ про святкування Дня поліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав указ про святкування Дня поліції

Казна та Політика
794
«Враховуючи значення і роль Національної поліції України у виконанні завдань з охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримки публічної безпеки і порядку, глава держави встановив в Україні нове свято – День Національної поліції України», – йдеться в повідомленні прес-служби президента України в четвер.
Починаючи з 2016 року, це свято відзначатиметься 4 серпня – в день підписання президентом закону «Про Національну поліцію». При цьому, інформує прес-служба глави держави, День міліції більше в Україні відзначатися не буде.
Крім цього, П.Порошенко підписав указ «Про символіку Національної поліції України», яким затвердив емблему, прапор Нацполіції України та порядок їх використання.
Емблемою Нацполіції України є срібна (біла) восьмикутна промениста зірка, в центрі якої розміщено малий Державний Герб України.
Прапором Нацполіції України є прямокутне полотнище синього кольору, в центрі якого розміщена емблема Нацполіції. Крім того, указом затверджено зразок службового прапора територіального органу, науково-дослідної установи Нацполіції.
Також глава держави підписав указ «Про перелік посад, що можуть бути заміщені поліцейськими в державних органах, установах і організаціях» з чітким переліком посад в центральному апараті та структурних підрозділах Міністерства внутрішніх справ і установах та організаціях, що належать до сфери управління МВС.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас