ЄЦБ: Очікування розширення QE в єврозоні - повний абсурд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Очікування розширення QE в єврозоні - повний абсурд

Світ
444
Учасники фінансових ринків неправильно оцінили стан економіки в країнах єврозони, що призвело до нереалістичних очікувань розширення стимулюючих програм Європейського центрального банку (ЄЦБ) перед грудневим засіданням, заявив журналістам у Відні член ради керуючих ЄЦБ Евальд Новотни.
“Повний абсурд, що такі очікування висловлювалися. Гадаю, це був по-справжньому серйозний провал ринкових аналітиків. Я не вірю, що повідомлення ЄЦБ містили помилкові сигнали”, – цитує його виступ агентство Bloomberg.
Перед засіданням ЄЦБ 3 грудня практично всі учасники ринку розраховували на збільшення обсягу стимулів, тому м’яке налагодження програми кількісного пом’якшення (QE) розчарувало інвесторів і призвело до різкого зростання курсу євро і прибутковості облігацій в єврозоні.
На прес-конференції за підсумками минулого в четвер засідання, голова ЄЦБ Маріо Драгі заявив, що термін дії QE продовжений як мінімум до березня 2017 року або до досягнення цільового показника інфляції в єврозоні, що становить 2%.
На питання про те, чому керівники ЄЦБ не виступили перед грудневим засіданням, щоб розвіяти марні очікування ринку, Е. Новотни відповів, що це виходить за рамки компетенції центрального банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас