Життя в мережі: Рейтинг соціальних мереж серед офісних співробітників в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Життя в мережі: Рейтинг соціальних мереж серед офісних співробітників в Україні

Технології&Авто
1564
Відкритий доступ до соціальних мереж на роботі є тільки у 60% офісних працівників України – вітчизняні роботодавці досі не навчилися просувати бізнес через акаунти співробітників.
При цьому кожен третій співробітник офісу заходить в соцмережі «повисіти» по кілька разів на день. На першому місці за популярністю серед «білих комірців» Facebook, а на другому «ВКонтакте».
Про це свідчать результати опитування кадрового порталу HeadHunter Ukraine.
Більше 80% офісних працівників заходять в яку-небудь соціальну мережу як мінімум раз на тиждень. Читають, в основному, новини і розважальний контент. Крім того, соціальні мережі – один з найбільш популярних і ефективних каналів для пошуку нової роботи.
Найпопулярніша серед «білих комірців» соцмережа – Facebook. Тут шукають і розміщують професійні статті та огляди. На другому місці «ВКонтакте» і YouTube, які використовуються в розважальних цілях. Дані були отримані в липні 2015 року в результаті опитування 1 155 респондентів з різних регіонів України.
Рейтинг соціальний мереж серед офісних співробітників
1. Facebook (68%)
2. «ВКонтакте» (58%)
3. YouTube (32%)
4. LinkedIn (28%)
5. «Однокласники» (24%)
6. Mail.ru (23%)
7. Instagram (13%)
8. Twitter (9%)
9. LiveJournal (4%)
10. Evernote (3%)
11. Pinterest (3%)
Однак доступ у соцмережі є лише у 60% опитаних. Кожен четвертий український роботодавець не дозволяє своїм співробітникам користуватися соціальними мережами в робочий час (добре, що є смартфони). Найчастіше так відбувається у великих компаніях. Співробітника, який розміщує неробочий контент в робочий час, можуть за це звільнити. В Україні як і раніше мало компаній, які просувають бізнес в соціальних мережах. Тільки 1 з 10 компаній заохочує співробітників розміщувати інформацію про компанію в соцмережах.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас