"Метінвест" підписав з банками stand still угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Метінвест" підписав з банками stand still угоду

Фондовий ринок
713
Metinvest B.V. (Нідерланди), материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи “Метінвест”, 1 грудня 2015 підписала угоду з банками-кредиторами про їх відмову від свого права висувати вимоги у зв’язку з певними майбутніми випадками дефолту (stand still угоду) до 31 січня 2016.
Згідно з оприлюдненими в понеділок попередніми неаудованими консолідованими результатами фінансової звітності компанії за МСФЗ, на початку року “Метінвест” почав переговори про реструктуризацію його боргових зобов’язань з банками і власниками облігацій з термінами погашення в 2015, 2017 і 2 018 рр.
“1 грудня 2015” Метінвест “підписав договір про збереження статус-кво з групою кредиторів за передекспортного фінансування до кінця січня 2016 року. В рамках транзакції по отриманню згоди група отримала згоду власників облігацій на відмову від права пред’являти вимоги у зв’язку з певними подіями дефолту по кожному з випусків облігацій до кінця січня 2016 року, а також на продовження терміну обігу облігацій з погашенням в 2015 році до 31 січня 2016 року “, – констатується у звіті.
При цьому наголошується, що договір про збереження статус-кво з кредиторами по передекспортному фінансуванню, а також згода власників облігацій на відмову від права пред’являти вимоги і продовження терміну погашення створили стійку платформу для узгодження в найближчі місяці рішення.
Крім того, як повідомляється, в кінці листопада 2015 року “Метінвест” направив пропозицію про реструктуризацію координаційному комітету кредиторів по передекспортному фінансуванню та радникам спеціального комітету власників облігацій. Переговори про реструктуризацію тривають.
Станом на 30 вересня 2015 загальний борг знизився на $ 266 млн з початку року – до $266 млн, при цьому кредитні лінії торгового фінансування знизилися на $ 182 млн з початку року – до $ 234 млн. В кінці жовтня 2015 відбулося подальше зниження ліній торгового фінансування до $ 201 млн.
Залишок коштів “Метінвесту” в кінці звітного періоду склав $ 198 млн. В кінці жовтня 2015 баланс коштів скоротився до $ 150 млн. Такий рівень ліквідності є недостатнім для нормального ведення бізнесу групи, враховуючи неможливість отримання зовнішнього фінансування найближчим часом, зниження цін реалізації і високу невизначеність на ринках сталі і залізної руди, констатується в документі.
Як повідомлялося, власники єврооблігацій групи “Метінвест” з термінами погашення в 2015, 2017 і 2018 рр. на загальну суму $ 1,1 млрд вже дали згоду на відмову від свого права висувати вимоги у зв’язку з певними наступившими та майбутніми випадками дефолту до 31 січня 2016 року. Був сформований спецкомітет, який об’єднав утримувачів більше 50% єврооблігацій. Для майбутніх переговорів з реструктуризації єврооблігацій, а також для передекспортного фінансування на $1,1 млрд фінансовим радником призначена The Blackstone Group International Partners LLP, юридичним радником – Linklaters LLP.
Емітент наприкінці вересня вітав таке призначення і заявив про готовність співпрацювати з комітетом і його радниками.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас