Яценюк розповів, яким має бути новий бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів, яким має бути новий бюджет

Казна та Політика
1238
У держбюджеті на 2016 рік у першу чергу має йтися про підвищення соціальних стандартів та фінансування армії.
Про це 6 грудня у “10 хвилинах з прем’єр-міністром” заявив глава уряду Арсеній Яценюк.
“У вересні ми підвищили соцстандарти на 13 і 19% відповідно. Нам не вдалося повністю компенсувати втрати українських сімей від росту цін, але у наступному році ми закладаємо ріст доходів населення України на 12%, що повністю компенсує ріст цін і тарифів у 2016 році”,- заявив Яценюк.
“Усі базові соціальні виплати залишаться, як для інвалідів, так і для ветеранів, чорнобильців, виплати при народженні дитини – будуть відбуватися у 2016 році”, – запевнив він.
Яценюк додав, що серед ключових бюджетних пріоритетів є фінансування армії: “Ми пропонуємо збільшити обсяг фінансування українського війська на 10 мільярдів гривень: з 90 до 100 мільярдів гривень”.
За його словами, уряд вважає за необхідне продовження процесів бюджетної децентралізації та очікує, що доходи місцевих бюджетів додатково зростуть на 30 мільярдів гривень.
Також буде продовжено програму субсидій.
“У поточному році уряд виділив 24,5 млрд гривень на субсидії для громадян. Зараз 5 млн сімей – майже 15 млн громадян – звернулися і отримали субсидії від держави. У 2016 році ми плануємо збільшити суму на субсидії до 38 млрд. гривень”, – зазначив він.
Наступного року уряд також планує виділити майже 7 млрд гривень на капітальне будівництво.
Глава уряду нагадав, що разом із держбюджетом необхідно ухвалити новий Податковий кодекс.
“Цілі податкової реформи – зменшення навантаження на виплати зарплати, прозора і чесна програма відшкодування ПДВ, ліквідація податкової міліції і її демілітаризація та створення Служби фінансових розслідувань, запровадження електронних офісів платників податків та залишення спрощеної системи оподаткування для тих суб’єктів, які представляють малий і середній бізнес”, – повідомив він.
При цьому Яценюк нагадав, що 8 грудня відбудеться засідання Нацради реформ, “на якому ми повинні дійти до взаємної згоди як щодо Податкового кодексу, так і щодо проекту бюджету”.
“У середу уряд – за нашою спільною домовленістю – схвалить відповідні закони та відправить до Верховної Ради”, – додав він і закликав “знайти компроміс в стінах парламенту”.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас