Кияни платитимуть за тепло за старою методикою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни платитимуть за тепло за старою методикою

Особисті фінанси
1140
ПАТ «Київенерго» завершило реалізацію інвестиційної програми на 2015 рік зі встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії і переходить в стандартний режим нарахування плати за централізоване опалення.
Про це повідомив під час прес-конференції комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген Бушма.
«Наразі компанія фактично завершила реалізацію інвестпрограми зі встановлення будинкових лічильників і переходить в стандартний режим (нарахування плати за централізоване опалення – ред), той, який передбачений діючими правилами» – зазначив він.
При цьому пан Бушма зауважив, що методика розрахунку плати за тепло, яку компанія застосувала при формуванні рахунків за жовтень, була експериментальною і мала на меті максимально вирівняти ситуацію у розрахунках для всіх клієнтів ПАТ «Київенерго», у будинках яких прилади обліку теплової енергії встановлені і прийняті на комерційний облік, і тих, у яких не прийняті.
«Цю методику у листопаді компанія застосовувати не зможе. У листопаді плата за централізоване опалення нараховуватиметься наступним чином: кияни, в будинках яких прилади обліку встановлені та прийняті на комерційний облік (в листопаді включно), отримають рахунки за фактичними показами лічильника; кияни, в будинках яких прилади обліку не встановлювалися, будуть платити за нормативами. Є лише одна особливість – мешканцям тих будинків, у яких прийом лічильників був протягом листопада, плата за тепло спочатку нараховуватиметься за нормами, а в наступному місяці буде проведено технологічний перерахунок пропорційно до кількості днів і фактичних показів приладу обліку за листопад» – наголосив пан Бушма.
За словами заступника Голови Київської міської адміністрації Петра Пантелеєва, впровадження експериментальної методики нарахування плати за централізоване опалення дало можливість киянам, у будинках яких прилади обліку були встановлені, але не взяті на комерційний облік, платити за спожите тепло у жовтні на 20-30% менше, ніж за нормативами.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас