До Нового року борошно і соняшникова олія можуть подорожчати на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Нового року борошно і соняшникова олія можуть подорожчати на 30%

Особисті фінанси
1854
До Нового року в Україні можуть зрости ціни не тільки на делікатеси, а й на такі продукти першої необхідності як борошно і соняшникову олію.
Про це заявив аналітик Інформаційної компанії “ПроАгро” Ярослав Левицький.
“Борошно дорожчає вже протягом місяця. Є приклади в роздробі, коли ціна на неї піднялася на 15-30%. Скоро це явище стане масовим – подорожчає все пропозицію борошна в магазинах і на ринках”, – говорить експерт.
Правда, за словами Левицького, чому відбувається зростання – не зрозуміло. “Адже світові ціни стабільні. Більш того, два роки тому пшениця коштувала $ 300 за тонну, зараз – близько $ 180 за тонну”, – сказав експерт.
За його словами, ціна підвищується на шляху від виробника до покупця.
“Є певний проміжок між подорожчанням у виробника і подорожчанням в роздробі. Тут свою роль відіграє і те, що ціну піднімає перевізник, послуги з фасування і у фіналі сам супермаркет або торгова точка. Тому якщо у виробника ціна зросла на 50 копійок, то для кінцевого споживача це обернеться подорожчанням на 1-2 гривні “, – додав Левицький та зазначив, що слідом за борошном почне підвищуватися у вартості і хліб.
Як підкреслив аналітик, наступним у черзі на подорожчання – соняшникова олія.
“Дорожчає насіння соняшнику. І ми очікуємо найближчим часом збільшення цін на соняшникову олію, теж приблизно до 30%”, – прогнозує експерт.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас