Прем'єр пропонує створити 7 держхолдингів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр пропонує створити 7 держхолдингів

Казна та Політика
761
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує вивести держкомпанії з-під підпорядкування міністерств і створити на їх базі сім держхолдингів.
“Я буду пропонувати членам уряду вивести всі держкомпанії з-під підпорядкування міністерств і міністрів. Міністр не повинен управляти власністю. Міністр повинен визначати держполітику”, – сказав прем’єр, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу.
“Виведені компанії повинні сформувати сім держхолдингів, які будуть управлятися незалежними директорами через призначення на відкритому конкурсі за участю наших міжнародних партнерів”, – додав А.Яценюк.
На його думку, це ключова реформа в управлінні системи держвласності. В якості зразка корпоративізації прем’єр назвав “Укрзалізницю”, а в частині управління об’єктами держвласності – новий статут НАК “Нафтогаз України” і реформу енергетичного сектору країни.
Раніше за виведення компаній з-під управління міністерств активно виступало Міністерство економрозвитку і торгівлі, однак це відомство пропонувало створити єдиний держхолдинг, а не сім, як тепер заявив прем’єр.
Національна рада з реформ планував до кінця поточного року провести засідання, присвячене реформі управління держвласністю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас