ТОП-5 найбільших зарплат держслужбовців в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 найбільших зарплат держслужбовців в Україні

Казна та Політика
8054
Днями міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив пропоновану суму зарплати для голови Національної поліції України Хатии Деканоїдзе – 97 тисяч гривень (зараз її оклад становить 40 тисяч гривень).
З урахуванням того, що оклад патрульного поліцейського складе 2520 гривень, інформація про зарплату Глави Нацполіції породила нову хвилю обговорень – якою має бути оплата праці працівників бюджетного сектору України.
Зарплата українських чиновників довгі роки залишається предметом гострих дискусій. Ще рік тому екс-журналіст і нардеп від БПП Мустафа Найєм виводив питання про необхідність підвищення зарплати держслужбовцям у публічну площину, поскаржившись у Твіттері, що прожити на депутатську зарплату в 6 тисяч гривень у Києві неможливо. Правда, тоді ця заява вплинула хіба що на особистий рейтинг Мустафи, минаючи рівень депутатського окладу.
Сьогодні зарплати держчиновників не надто відрізняються від середньої зарплати українця. Згідно з даними Держстату, влітку 2015 року середня зарплата українця становила 4390 грн, а мінімальна зарплата в Україні на сьогоднішній день складає 1378 грн. Середній оклад міністра зараз становить 6 тисяч грн. До речі, до Євромайдану зарплати депутатів становили близько 17-18 тисяч гривень на місяць.
Для порівняння: за даними Євростату, в Європі середня зарплата чиновника становить 2300 євро, в Норвегії – близько 7000 євро, в Угорщині – трохи більше 1000. А середня зарплата європейця – 1300 євро (це майже 33 тисячі грн). Можна стверджувати, що нижчі, порівняно з європейськими, зарплати топ-чиновників в Україні – одна з ключових причин процвітання корупції в Україні.
За планом, цього року в Україні мали скоротити в цілому 50 тисяч чиновників. Зокрема, за рахунок скорочення держапарату в перспективі можна буде підвищити зарплати українським чиновникам.
Ми зробили добірку п’яти держслужбовців, чиї оклади дозволяють сподіватися на те, що співробітники державного сектора в перспективі зможуть дозволити собі жити на одну зарплату і не будуть піддаватися спокусі корупції.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас