Футбол на бонусах: Які гроші, крім зарплати, отримують гравці наших клубів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Футбол на бонусах: Які гроші, крім зарплати, отримують гравці наших клубів

Світ
888
Журналісти з’ясували, які виплати, крім зарплати, передбачені в клубах української “вишки”.
Так, “У “Шахтарі” існує багатоступенева система бонусів – як за виграні трофеї і знакові досягнення (скажімо, вихід в плей-офф ЛЧ), так і за перемоги в окремих матчах, – говорить джерело в таборі “помаранчево-чорних”. – При цьому у разі великих успіхів всі гравці команди, як правило, отримують однакову винагороду, щоб нікому не було образливо. А, наприклад, після виграшу Кубка УЄФА-2009 премійовані були всі співробітники ФК – аж до прибиральниць на базі. Але тут суми виплат, природно, були диференційовані. Що стосується особистих угод гравців “Шахтаря”, то в кожному з них прописано низку умов (мінімальна кількість матчів за сезон, кількість матчів на “0” для воротаря), які впливають на суму контракту. Але очікуваного від футболіста кількості голів там точно немає. Всі повинні грати на команду, на її успіх. Якщо ж робити акцент на особистій результативності, то кожен почне тягнути ковдру на себе “.
“У футболістів “Динамо” такі зарплати, що для них преміальні – те саме проїзному для пересічних уболівальників, – говорить джерело в столичному клубі. – За перемогу в матчі чемпіонату України – $ 7-10 тисяч на людину. Якщо мова про поєдинок з” Шахтарем “ , суми, звичайно, у кілька разів зростають “.
За словами одного з українських агентів, бонуси в нашому футболі за останні роки помітно впали, причому торкнулося це і провідних команд: “Наприклад, за вихід у груповий турнір ЛЧ в цьому сезоні футболісти одного з наших клубів-грандів отримали по 30-40 тисяч євро . Раніше ці суми були значно вищими. Що стосується команд подрібніше, то в “Олімпіку”, наскільки мені відомо, за перемогу передбачені премії в 10-15 тис. грн на гравця, в “Карпатах” – близько $ 1 тис. Але в багатьох клубах бонусами і не пахне: зарплату, нехай навіть з великою затримкою, отримати – за щастя “.
До речі, за словами вітчизняних агентів, в Україні давно відмовилися від так званих “підйомних” для гравця – одноразового платежу при переході, який прописувався в контракті, крім обумовлених зарплати з преміальними.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас