IDC: Український ринок ПК - дно вже пройдено (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IDC: Український ринок ПК - дно вже пройдено (інфографіка)

Казна та Політика
1959
Український офіс компанії IDC підвів підсумки дослідження ринку персональних комп’ютерів за третій квартал 2015 р.Так, згідно щоквартального звіту IDC PC Tracker за період з липня по вересень в Україні було поставлено 211 тис. ПК, що на 34,5% нижче показників аналогічного періоду минулого року. З них на настільні системи довелося 93 тис. пристроїв (падіння 1,5%), а ноутбуки просіли на 48,2%, до 119 тис.
Уповільнення темпів падіння ринку і той факт, що постачання третього кварталу дорівнюють сумарним обсягам поставок першого півріччя дає підставу вважати, що дно на ринку ПК вже пройдено і його плавне відновлення почнеться вже в наступному році.
«При цьому категорія настільних ПК відновиться швидше за рахунок відкладеного попиту з боку корпоративного сегмента і державних установ. Споживання ноутбуків залишатиметься на низькому рівні, оскільки населення продовжить «перетравлювати» наслідки сильного стрибка інфляції початку 2015 року », – коментує Ірина Мельничук, аналітик IDC.
За оцінками IDC, за весь 2015 р Україну буде поставлено близько 680 тис. персональних комп’ютерів, що відповідає 39% скорочення ринку в порівнянні з попереднім роком.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас