Робомобіль Google буде «спілкуватися» з оточуючими за допомогою зовнішніх дисплеїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робомобіль Google буде «спілкуватися» з оточуючими за допомогою зовнішніх дисплеїв

Технології&Авто
353
Google зареєструвала патент, в якому описується, як самокерований автомобіль буде здійснювати комунікацію з пішоходами та водіями інших автомобілів, оповіщаючи їх про свої наміри.
У зв’язку з тим, що автомобіль Google управляється комп’ютером, пішоходи або оточуючі водії не можуть розраховувати на зоровий контакт або жести рукою, як з водієм звичайного автомобіля. Тому пропонується розмістити на робомобіль кілька екранів: на передньому бампері, з боків кузова і, можливо, на даху. Екран на передньому бампері дозволить оповіщати пішоходів про можливість перетину дороги по пішохідному переходу або необхідності очікування. А за допомогою миготливих знаків на бічних дверях робомобіль інформуватиме водіїв і пішоходів про початок руху. Такий спосіб оповіщення буде зручним і для людей зі слабким зором.
Самокерований автомобіль може сигналізувати пішоходам про необхідність припинити перехід дороги на червоне світло світлофора за допомогою сигналу «Стоп» на екрані, зображення дорожнього знака або текстового оповіщення. Можливо також сповіщення пішоходів за допомогою звукового сигналу динаміка.
Заявка на реєстрацію патенту була подана Google у вересні 2012 р Система комунікації робомобіль нагадує продемонстровану минулого місяця систему Nissan, в якій екран на приладовій панелі відображає повідомлення пішоходам.
Google також отримала патент на систему розблокування дверей самокерованого автомобіля при наближенні пасажира. Патент описує використання Bluetooth або локальної мережі для визначення наближення смартфона користувача, щоб відкрити двері. Подібна система буде необхідна, якщо робомобілі знайдуть застосування в якості таксі.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас