США передали Україні непридатну військову техніку, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США передали Україні непридатну військову техніку, - ЗМІ

Казна та Політика
5490
Кілька Хаммерів мають пластикові вікна та двері, йдеться в матеріалі The Washington Post.
У статті наголошується, що непридатна до використання техніка була виявлена поблизу лінії фронту, і її походження можна визначити за серійними номерами.
Зокрема, один з підрозділів українських спецназівців використовує “Хаммери”, які були виготовлені в кінці 80-х – початку 90-х років. Наголошується, що три позашляховики, які використовує підрозділ, мають пластикові вікна та двері – практично не надаючи ніякого захисту.
Крім цього, шини на одному з “Хаммерів” розірвалися вже після того, як пройшли кілька сотень кілометрів. На думку механіка, це є результатом того, що техніка дуже довго перебувала на складі.
Також, інший підрозділ у складі 120 осіб, за даними видання, отримав один бронежилет того типу, які американські військові перестали використовувати в боях в середині 2000-х років.
Офіційний представник Пентагону підполковник армії Джо Соуерс прямо не прокоментував стан техніки, яка вирушає, проте відзначив, що США як і раніше направляє обладнання та забезпечує підготовку для того, щоб “допомогти Україні краще контролювати і забезпечити захист своїх кордонів, працювати більш безпечно і ефективно, а також зберегти і закріпити свою територіальну цілісність”.
Відзначається, що американські чиновники пояснюють передачу Україні техніки в поганому стані потребою країни у швидкій допомозі. За словами чиновників, США були не готові до російської агресії на сході України, і тому довелося допомагати Україні без попередньої підготовки і наявності фінансування.
У матеріалі наголошується, що поки незрозуміло, яка частина техніки, яку отримала Україна, є застарілою.
Проте повідомляється, що нове обладнання також було передано, це, наприклад, прилади нічного бачення і комплекти для надання невідкладної медичної допомоги. Крім того, українські війська, за даними видання, отримали сучасні засоби зв’язку та обладнання для артилерії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас