Ціна градуса: Макєєва розповіла, як виростуть акцизи на алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна градуса: Макєєва розповіла, як виростуть акцизи на алкоголь

Особисті фінанси
1446
Міністерство фінансів пропонує трохи більше підняти акциз на пиво і менше на міцний алкоголь.
Про це заявила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.
“Ми подивилися мінімальні акцизи на пиво і міцний алкоголь в європейських країнах і на них орієнтувалися. У нас сьогодні співвідношення акцизу пива до алкоголю – 1 до 2, в Європі – 1 до 3. Ми думаємо про те, щоб підняти акциз на міцний алкоголь. Але проблема в тому, що дуже добре розвинений тіньовий ринок виробництва міцного алкоголю “, – сказала Макєєва.
“Ми підвищуємо акцизи для пивної галузі, але в той же час ми суттєво знижуємо податки на заробітну плату, і люди будуть отримувати більше грошей. Тому це підвищення не буде суттєвим для громадян, які будуть отримувати більше доходів. Як пиво пили, так і будуть пити “, – говорить заступник міністра фінансів.
Вона зазначила, що Мінфін пропонує трохи більше підняти акциз на пиво і менш на міцний алкоголь.
“Я не вірю в те, що людина буде дивитися, скільки на певну суму вона зможе випити літрів пива або літрів алкоголю”, – сказала Макєєва.
Відповідаючи на запитання щодо причин підвищення навантаження на пивну галузь, Макєєва заявила, що Мінфін орієнтувався на мінімальні ставки акцизу в Європі.
“Є мінімальна вимога в європейських країнах по акцизу до пива і до алкоголю. Просто в структурі слабоалкогольних напоїв частка акцизу дуже низька, ніж в міцному алкоголі. У пиві акциз в десятки разів нижче, ніж в алкоголі”, – підсумувала заступник міністра.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас