Україна нарощує експорт агропродукції в країни Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна нарощує експорт агропродукції в країни Азії

Аграрний ринок
406
Сьогодні Україна активно нарощує експорт агропродукції в країни Азії – на 7,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ярослав Краснопольський, передає прес-служба відомства.
За його словами, в цілому географічна структура експорту показує експортну переорієнтацію в країни Азії (частка експорту майже 47%) і збереження основних позицій у торгівлі з країнами ЄС (частка 26,4%).
“У десятку країн – найбільших імпортерів української сільськогосподарської продукції, увійшли Китай, Індія, Єгипет, Іспанія, Туреччина, Нідерланди, Італія, Саудівська Аравія, Іран і Польща. За десять місяців 2015 до цих країн було експортовано продукції на шість мільярдів доларів, що становить 51,1% загального експорту сільськогосподарської продукції “, – розповів перший заступник міністра.
Також він додав, що одночасно ведеться робота з відкриття нових ринків збуту та розширення експортних видів продукції.
“Зокрема відзначається зростання експорту за деякими товарними позиціями в країни ЄС, Азії, Близького Сходу і Африки. Для вітчизняних підприємств-виробників яєць було відкрито ринок Ізраїлю, відновлено експорт м’яса і м’ясних продуктів в Молдову, Вірменію, Узбекистан, Киргизію, молочної продукції – в Казахстан і Китай “, – розповів Краснопольський.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас