Комбінат Ахметова відключають від електроенергії через борг в 140 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комбінат Ахметова відключають від електроенергії через борг в 140 млн

Фондовий ринок
927
Одне з найбільших металургійних підприємств України – комбінат “Запоріжсталь” відключають від електроенергії через борг перед енергопостачальною компанією “Запоріжжяобленерго” у розмірі близько 140 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба комбінату.
Згідно з повідомленням, “Запоріжсталь” отримала повідомлення від “Запоріжжяобленерго” про зупинку поставок електрики на комбінат в рамках існуючих договорів внаслідок порушення графіка обов’язкових платежів.
На комбінаті заявляють, що причина виникнення боргу перед “Запоріжжяобленерго” – заборгованість держави перед “Запоріжсталлю” з відшкодування податку на додану вартість у розмірі понад 822 мільйонів гривень.
“Єдина причина нашої заборгованості за електроенергію – борг державних органів влади з повернення ПДВ перед комбінатом, який у шість разів перевищує суму боргу “Запоріжсталі” за електроенергію, але чиновників це не хвилює”, – сказав генеральний директор “Запоріжсталі” Ростислав Шурма, слова якого наводяться в повідомленні.
При цьому він зазначив, що комбінат готовий відразу ж після відшкодування ПДВ розрахуватися з боргом перед “Запоріжжяобленерго”.
“Зі свого боку особисто гарантую: комбінат в той же день здійснить оплату заборгованості за електроенергію, як тільки держава поверне ПДВ, і проблема по іншому вирішиться не може”, – сказав Шурма.
Нагадаємо, меткомбінат “Запоріжсталь” в 2014 році збільшив виробництво металопрокату на 5% порівняно з 2013 роком – до 3,384 мільйона тонн, сталі – на 3,8%, до 3,964 мільйона тонн, чавуну – на 9,1%, до 3,513 мільйона тонн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас