Варіант податкової реформи від Кабміну - просто красива картинка, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Варіант податкової реформи від Кабміну - просто красива картинка, - експерт

Казна та Політика
2470
Ухвалення податкової реформи безпосередньо відобразиться на Державному бюджеті – 2016. Однак податкові зміни – це просто красива картинка і спроба підлатати діри в казні.
Про це в ексклюзивному коментарі “Обозревателю” заявив президент Центру економічних досліджень Ярослав Жалило.
“Бюджет-2 016 безпосередньо залежить від податкової реформи, яку приймуть. Але податкова реформа – це просто спроба підлатати дірки в бюджеті і, можливо, спосіб спростити саму систему податкового адміністрування”, – зазначив експерт.
За його словами, податкова реформа, яку пропонує Кабінет міністрів, не є узгодженим або рішенням проектом.
“Сам підхід “все по 20” говорить про те, що серйозно розробкою податкової системи, адекватністю взагалі ніхто не займався. Це просто красива картинка, і це насторожує. І я б не хотів, щоб в такій формі приймалися такі кардинальні зміни в оподаткуванні” , – зазначив Жаліло.
Експерт підкреслив, що даний варіант не має на увазі зниження податків. “Враховуючи жорсткість фінансово-фіскальних обмежень, Україна не може піти на зниження податкових ставок. Ключовим моментом у реформуванні має стати максимальне спрощення систем адміністрування. З одного боку, система повинна знизити витрати бізнесу, а з іншого – зобов’язана допомагати виведенню з “тіні”, для того щоб більш ефективно охоплювалася податкова база “, – резюмував економічних досліджень.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас