На що Україна витратить $ 300 млн, «подаровані» США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що Україна витратить $ 300 млн, «подаровані» США

Казна та Політика
1107
Триста мільйонів доларів, передбачені в бюджеті США в якості військової допомоги Україні, не будуть спрямовані на наповнення українського бюджету – на них буде закуплено озброєння, засоби розвідки, спостереження і оборони американського виробництва
«… В основному все буде йти за американським бюджетом і під жорстким контролем американської адміністрації і законодавців», – пояснює політолог Володимир Фесенко. Він нагадує, що таку допомогу Україна отримувала і в минулому році, і її обсяги зростають з кожним роком.
«Зараз нам поставляють радари, які дозволяють оперативно наносити удар у відповідь», – говорить політолог.
Крім того, на ці кошти також будуть куплені засоби розвідки, спостереження і оборони американського виробництва.
За словами Фесенка, мова йде не тільки про покупку техніки, а й про програми навчання військових і про надання нам зброї, у тому числі летального, про необхідність якого в Україні говорять вже півтора року.
«Американці на цю суму (300 млн доларів) будуть надавати нам тренінгову підтримку – навчати наших військових, і бюджет США буде оплачувати послуги військових, які навчатимуть наших солдатів. Плюс американці нададуть нам свою зброю », – відзначає експерт.
У той же час політичний експерт Руслан Бортник зазначає, що 300 млн доларів – відносно невеликі гроші.
«Навіть з грубим перерахунком за курсом 30 ми отримаємо 9 млрд грн при загальному оборонному бюджеті нашої країни в районі 100 млрд грн, і при всьому оборонному бюджеті Міноборони близько 60 млрд. Тому, я думаю, це більше політична і моральна підтримка, аніж військова» , – зазначив Бортнік.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас