"Укрнафта" замінила склад правління, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" замінила склад правління, - ЗМІ

Фондовий ринок
357
26 листопада відбулося засідання наглядової ради ПАТ “Укрнафта”, на якому був замінений склад правління компанії.
Про це йдеться в повідомленні на сайті НАК “Нафтогаз України”.
Зокрема, достроково були припинені повноваження членів правління Михайла Бакуненка, Михайла Гнипа, Олексія Куща та Наталії Доліної. Повноваження Володимира Пустоварова було вирішено достроково припинити з 22 грудня 2015 року.
У свою чергу, були обрані троє нових членів правління.
Засідання проходило у закритому режимі.
Джерело в Кабміні повідомило “Українській правді”, що новими членами правління стали Джонатан Попер – директор зі стратегії та планування, Крістофер Кокс – директор з видобутку і виробництва, Ірина Євець – фінансовий директор.
Також співрозмовник зазначає, що була відхилена кандидатура Анатолія Таранця через те, що в пакеті документів є біографія всіх кандидатів, а про Таранця були відомі лише ім’я та прізвище, тому голосувати за нього не могли.
За інформацією УП, раніше Роллінз також пропонував до складу правління екс-міністра закордонних справ Володимира Огризка, але його кандидатуру напередодні відхилив Кабмін.
Огризко раніше обіймав посаду головного радника колишнього голови правління “Укрнафти” Петера Ванхеке. Про це свідчать офіційні дані на сайті Центральної виборчої комісії, вказані ним як кандидатом в народні депутати.
Як зазначає кореспондент УП, від групи “Приват” у зборах брали участь Михайло Кіперман і Уріел Цві Лейбер. Також на зборах був присутній міністр енергетики Володимир Демчишин.
Кіперман не став відповідати на питання про те, чи задоволені міноритарні акціонери результатами зборів.
“Чимось задоволені, чимось ні. Це було хороше зібрання”, – сказав Уріел Цві Лейбер.
За словами співрозмовника УП, щодо питання відсутності грошей на рахунках і податкових боргів Роллінз відмовився надавати звітність.
Натомість, в офіційному в прес-релізі зазначається, що на засіданні було заслухано звіт голови правління “Укрнафти” Марка Роллінза про фінансовий стан компанії і причини формування заборгованості перед держбюджетом.
Крім цього, правлінню доручено залучити незалежного аудитора для проведення перевірки окремих аспектів фінансово-господарської діяльності “Укрнафти”.
Як зазначається, для проведення незалежного аудиту фінансової звітності “Укрнафти”. наглядова рада обрала ТОВ “ПрайсвотерхаусКуперс”.
Нагадаємо, 28 вересня наглядова рада “Укрнафти” підписала трудовий контракт з головою правління Марком Роллінзом.
Призначення Роллінза підтримав державний номінаційний комітет. Також його кандидатуру формально внесли і представники міноритарних компаній, які контролюються олігархом Ігорем Коломойським.
ПАТ “Укрнафта” – найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК “Нафтогаз України” належить 50%+1 акція “Укрнафти”, групі компаній “Приват” Коломойського – близько 42% акцій.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас