Мінагрополітики констатує збільшення капітальних інвестицій у сільське господарство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики констатує збільшення капітальних інвестицій у сільське господарство

Аграрний ринок
197
Міністерство аграрної політики та продовольства констатує збільшення капітальних інвестицій у сільське господарство на 18,1% до 17,2 млрд гривень за січень-вересень 2015 року з порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.
“Протягом січня-вересня обсяги капітальних інвестицій у сільське, лісове та рибне господарство склали понад 17,2 млрд гривень, що більше минулорічного показника на 18,1%”, – написав міністр.
Зокрема, за звітний період капітальні інвестиції в сільськогосподарську галузь зросли на 17,1%, в лісове господарство – на 65,2%, в рибне – в 2,3 рази.
Павленко також зазначив, що це дуже важливий показник з урахуванням складної економічної ситуації в країні в цілому і на тлі зниження капітальних інвестицій за вказаний період в економіку країни на 6%, у тому числі в промисловість – на 22,1%.
За оцінками Мінагрополітики, збільшилася питома вага інвестицій у галузь сільського господарства в загальному обсязі капітальних інвестицій в економіку України – з 8,2% до 10,7%, що дозволило сповільнити загальний спад обсягів інвестування.
Як повідомляло агентство, Міністерство аграрної політики та продовольства сподівається на відновлення діяльності в Україні американських спеціалізованих експортно-кредитних установ, таких як OPIC, Ексімбанк США, USTDA.
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус вважає, що пріоритетом для України є залучення нових інвестицій за допомогою компаній, які вже мають бізнес у країні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас