У пошуках нових ринків: Україна відкриє 8 торговельних представництв у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У пошуках нових ринків: Україна відкриє 8 торговельних представництв у світі

Казна та Політика
386
Кабінет міністрів вирішив створити 8 торговельних представництв України в ЄС з центром у Брюсселі, в США, Китаї, Єгипті, Польщі, Швейцарії та Туреччини.
Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну.
“З 1 січня набуває чинності угода про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Нам необхідно шукати нові ринки”, – сказав він.
У Кабміні очікують, що з 1 січня в результаті введених Росією обмежень український експорт зменшиться на 600млрд доларів, “але у нас відкриваються нові можливості, в першу чергу, заявки угоді щодо ЗВТ з ЄС”.
За словами Яценюка, для того, щоб розвивати експорт, дати можливість диверсифікувати експорт і наростити поставки української продукції за кордон, нової якісної конкурентної української продукції, уряд приймає рішення про створення торгових представництв.
“Це є компетенцією президента – і я переконаний, що президент підтримає ініціативу уряду щодо створення восьми торгових представництв: у Брюсселі, ЄС (Бельгія), в США, Вашингтоні, також будуть в Китаї, Єгипті, Німеччини, Польщі, у Швейцарії – і в Женеві торгове представництво буде, в тому числі, працювати з усіма міжнародними організаціями, і в Туреччині “, – уточнив він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас