"Укрнафта" заявила про відсутність коштів на виплату податкового боргу, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" заявила про відсутність коштів на виплату податкового боргу, - ЗМІ

Казна та Політика
802
Глава правління ПАТ “Укрнафта” Марк Роллінз підготував пропозицію Кабміну щодо врегулювання ситуації навколо діяльності компанії та виплати податкового боргу.
Як повідомляє профільне видання Oilnews, “Укрнафта” офіційно визнає борг з податків, ренті і дивідендів у розмірі 9,381 млрд грн і заявляє, що не має обігових коштів для його погашення.
Центральним пунктом у переліку заходів з виведення компанії з кризи є погашення НАК “Нафтогаз України” боргу за 11,4 млрд кубометрів газу, який був фактично експропрійовано в “Укрнафти” в 2006-2010 роках. Роллінз вважає, що справедливою ціною за газ може бути 4518 грн / тис. кубометрів. Таким чином, загальна сума боргу НАКу становить 51,5 млрд грн. Припускаючи незгоду держави з такою ціною газу, Роллінз розглядає варіант пошуку міжнародного експерта, який зміг би її розрахувати.
Також Роллінз просить 7-річну розстрочку на виплату боргу, яка була б прив’язана до виплат НАКу.
Документ містить вимог до держави щодо відмови від авансового методу плати податку на прибуток і ренти, повністю звільнити від ренти промисли з важкодобувані і вичерпаним ресурсом. Крім того, “Укрнафта” розраховує на пільги для законсервованих родовищ і для ділянок, що вимагають нових інвестицій. Компанія також просить допомогти з отриманням нових ліцензій та продовженням діючих.
“Укрнафта” також вважає за доцільне протягом двох років виплачувати тільки 30% дивідендів, направляючи кошти на розвиток.
Роллінз просить відмовитися від аукціонів з продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу, і перейти на двосторонні договори.
Видання зазначає, що лист до Кабміну фактично дублює ініціативи і вимоги групи “Приват”, які були неодноразово озвучені її представниками протягом останніх років.
Нагадаємо, що Роллінза призначили головою правління “Укрнафти” з метою виведення компанії з-під контролю групи “Приват”.
Його зарплата складе 500 000 доларів у гривневому еквіваленті. Бонус за результатами кожного фінансового року складе 2% від суми чистого прибутку “Укрнафти”. Роллінза і членів його сім’ї забезпечать медстраховкою, відшкодуванням витрат на проживання у Києві (5000 доларів) і службовим авто.
Колишній менеджмент “Укрнафти” отримував мільйони доларів від фірм, пов’язаних з олігархом Ігорем Коломойським, за прийняття рішень на його користь.
За матеріалами:
oilnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас