"Нафтогаз" заявляє про затримку виділення $300 млн кредиту ЄБРР через позицію Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" заявляє про затримку виділення $300 млн кредиту ЄБРР через позицію Міненерго

Казна та Політика
323
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз” заявляє про затримку надання Європейським банком реконструкції та розвитку кредитних коштів у розмірі 300 млн доларів для фінансування закупівель природного газу на західному кордоні України через позицію Міністерства енергетики та вугільної промисловості з приводу плану реформування корпоративного управління “Нафтогазом”, реалізація якого є умовою кредитного договору.
Про це повідомив директор з розвитку бізнесу НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.
“Акти за планом мали бути затверджені 3 листопада. Як бачите, ця дата вже минула. Сподіваюся, на засіданні Кабміну в цю середу значна частина актів буде прийнята. Проблема в тому, що деякі міністерства, включаючи Міненерго, не вважають, що Кабмін що -або стверджував (план реформування). А це викликає негативну реакцію, зокрема, ЄБРР. Вони (Міненерго) підняли ряд питань, які всім здавалися узгодженими. Це затримує як реформу, так і отримання грошей “, – сказав Вітренко.
Вітренко наголосив, що така позиція міністерства затримує як реформу корпоративного управління “Нафтогазом”, так і отримання кредитних коштів.
“Оцініть ситуацію самі – у ЄБРР немає сумнівів у заявах України, коли прем’єр-міністр публічно говорив, що план затверджений, коли міністр фінансів підписала у присутності Ангели Меркель договір гарантії, попередньою умовою якого було твердження цього плану. І нинішня ситуація, коли юристи яких -то міністерств раптом кажуть, що Кабмін взагалі не затверджував план реформи корпоративного управління “Нафтогазу” … це дійсно багатьох шокує “, – додав він.
За словами Вітренко, планувалося використовувати кошти ЄБРР на закупівлю газу в листопаді, але на даний момент такий варіант малоймовірний.
Він висловив сподівання, що ці кошти будуть доступні в грудні.
Як повідомляло агентство, раніше Вітренко відзначав ризик дефолту за кредитною угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо надання 300 млн доларів на закупівлю природного газу, у разі невиконання прийнятого Кабінетом Міністрів плану реформування корпоративного управління компанією.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас