Порошенко анонсував нові закони на ринку капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко анонсував нові закони на ринку капіталу

Фондовий ринок
952
Президент Петро Порошенко має намір ініціювати підвищення незалежності Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента за підсумками зустрічі з генеральним секретарем Міжнародної організації регуляторів ринків цінних паперів (IOSCO) Девідом Райтом.
Порошенко підкреслив важливість адаптації українського законодавства до глобальних вимогам і повідомив, що найближчим часом виступить з відповідними законодавчими ініціативами для посилення незалежності регулятора ринку цінних паперів і розвитку цього ринку в цілому.
За словами Президента, підписаний Меморандум про взаєморозуміння з консультування, співробітництву та обміну інформацією, а також прийняття законодавчих змін дозволять забезпечити взаємодію регуляторів для ефективного регулювання ринку цінних паперів.
Президент зазначив, що розвиток ринку капіталу сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні, разом з посиленням протидії корупції та створенням системи незалежного правосуддя.
Генеральний секретар IOSCO зазначив, що здивований загальною проєвропейською атмосферою і готовністю української влади до впровадження рішучих реформ.
Прийняття закону про ринок цінних паперів і приєднання України до Міжнародної організації комісій з цінних паперів є важливим тестом на шляху реформ ринку капіталу.
IOSCO буде всіляко підтримувати Україну на цьому шляху, запевнив її керівник.
“Цей закон дозволить створити незалежний орган-регулятор, який дозволить у майбутньому створити потужний ринок капіталу у вашій країні, зміцнити економіку, в результаті чого виграють усі українці”, – сказав Девід Райт.
На зустрічі також були присутні заступник голови адміністрації Президента Олександр Данилюк і голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.
Як повідомляло агентство, Міжнародний валютний фонд рекомендує Україні підвищити незалежність Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до березня 2016 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас