Саакашвілі: Одеська митниця не буде пропускати китайські і турецькі вантажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі: Одеська митниця не буде пропускати китайські і турецькі вантажі

Казна та Політика
7682
Одеська митниця буде оформляти вантажі тільки з ЄС, США, Японії, Канади та Австралії, а от від китайських і турецьких вантажів буде відмовлятися, оскільки “це потенційне джерело корупції”.
Про це заявив голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі.
“Хочемо розмитнювати тільки вантажі з ЄС, США, Японії, Канади, Австралії, бо їх походження і зазначена в декларації ціна товарів підтверджені на 100%. А ось від китайських і турецьких вантажів будемо відмовлятися, бо неможливо знайти реальну декларацію для них. Нехай їх оформляють інші митниці, бо це потенційне джерело корупції. Коли запустимо 1 березня 2016 електронну митницю, тоді будемо розмитнювати всі вантажі “, – сказав Саакашвілі.
Так, за його словами, щоб повністю змінити роботу регіональної митниці, пропонується кілька кроків, узгоджених з центральним офісом ДФСУ. Зокрема, готується максимальне спрощення заповнення митної декларації, скорочення часу розмитнення контейнера до 15 хвилин. У загальній складності на митне оформлення буде витрачено не більше години, а фізичний огляд буде здійснюватися лише 5-7% товару.
Крім того, тут чекають на прийняття закону про ліквідацію митних брокерів і передачі їх функцій працівникам митниці, а отримані за такі послуги грошові кошти частково залишать у регіональній митниці у спецфонді, з якого будуть збільшувати зарплату митникам.
“Контрабанда, напевно, повністю не перекрита, але в цілому корупції на Одеській митниці немає. Зараз ці всі потоки перейшли на інші митниці, переважно на Київську, де розмитнюють товар за нижчими цінами”, – підкреслив Саакашвілі.
За матеріалами:
День
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас