KIA виведе на ринок повністю безпілотні автомобілі до 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

KIA виведе на ринок повністю безпілотні автомобілі до 2030 року

Технології&Авто
242
Компанія KIA Motors поділилася планами щодо розвитку систем для самокерованих автомобілів і назвала орієнтовні терміни появи таких транспортних засобів на ринку.
Повідомляється, що до 2020 року KIA представить технології, що забезпечують частково автономний режим руху деяких моделей. На початковій стадії інвестиції KIA в ці технології складуть 2 млрд доларів США, що забезпечить розробку першого пакету високотехнологічних систем допомоги водієві (Advanced Driver Assistance System, ADAS).
Серед нових електронних комплексів, які в даний час перебувають на стадії розробки, називається асистент руху по автомагістралях (Highway Driving Assist, HDA), що поєднує в собі систему підтримки смуги руху (Lane Guidance System, LGS) і інтелектуальний адаптивний круїз-контроль (Advanced Smart Cruise Control, ASCC). Система HDA створюється для того, щоб автоматично підтримувати безпечну дистанцію до автомобілів, які їдуть попереду, утримувати машину в своїй смузі руху і враховувати встановлені швидкісні режими на підставі даних від навігатора. Дана система також повинна надавати допомогу в забезпеченні безпеки обгонів на магістралях.
Асистент руху в пробках (Traffic Jam Assist, TJA), також знаходиться в даний час у стадії розробки, допоможе водієві при русі в умови затору. Ця система використовує низку датчиків, щоб підтримувати безпечну дистанцію і утримувати автомобіль в своїй смузі в умовах середньої або високої щільності руху. Завдяки використанню TJA водії зможуть простіше і без утоми долати пробки на дорогах.
До 2020 року KIA також представить дистанційну систему автоматичного паркування (Advanced Remote Parking Assist System, RAPAS). Вона дозволить паркувати автомобілі автоматично: водієві достатньо буде натиснути кнопку на ключі, перебуваючи на певній відстані від машини.
У довгостроковій перспективі KIA ставить своїм завданням до 2030 року вивести на ринок повністю безпілотні автомобілі. В якості найважливішої складової створення таких транспортних засобів компанія концентрує ресурси на розробці технологій взаємодії та обміну даними автомобілів між собою (Vehicle to Vehicle, V2V), автомобілів та об’єктів інфраструктури (Vehicle to Infrastructure, V2I) і автомобілів з будь-якими іншими об’єктами (Vehicle to Everything, V2X).
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас