Обсяг тіньового ринку нафтопродуктів в Україні становить близько 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг тіньового ринку нафтопродуктів в Україні становить близько 30%

Казна та Політика
481
Близько 30% нафтопродуктів в Україні продаються без сплати акцизних зборів до державного бюджету, що негативно позначається на конкурентоспроможності трейдерів, які платять податки.
Про це сказав глава Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин у відеозверненні до учасників міжнародної конференції Petroleum Ukraine 2015, яка проходить у Києві.
«Однією з проблем (ринку нафтопродуктів – ред.) також є велика частка сірого ринку … Ми оцінюємо обсяг сірого ринку в 30%, це близько 2 500 000 тонн нафтопродуктів, які надходять без сплати акцизу», – сказав Демчишин.
При цьому він підкреслив, що держава повинна посилити контроль за вітчизняним ринком нафтопродуктів і мінімізувати частку тіньового ринку, що дозволить стабілізувати ціни на пальне, а також стимулюватиме конкуренцію серед трейдерів.
За словами міністра, Міненерговугілля намір сприяти у вирішенні проблем тих трейдерів, які працюють в рамках закону.
«Ми будемо намагатися тим постачальникам, які працюють «в білу», допомагати», – запевнив Демчишин.
Нагадаємо, Міністерство палива та енергетики України повідомило про падіння в два рази націнок при продажу нафтопродуктів трейдерами на вітчизняному ринку протягом останнього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас