Реформа держслужби в Україні: ЄС гроші за обіцянки не дасть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформа держслужби в Україні: ЄС гроші за обіцянки не дасть

Казна та Політика
348
Євросоюз готовий профінансувати реформу держслужби в Україні, але гроші тільки на обіцянки не виділить.
Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган.
“Ми не будемо фінансувати до тих пір, поки не буде концепції реформи. Українська влада повинна нарешті зрозуміти це! Поки в Києві це не зрозуміють, ми не досягнемо мети. Нам потрібна конкретика, якої зараз не вистачає … У минулому ми занадто часто фінансували обіцянки. Настав час, коли ми готові фінансувати лише результат “, – підкреслив єврокомісар.
“Зараз немає навіть закону про держслужбу, але питання не тільки в ньому. Законодавство – це лише верхівка. Потрібно мати чітке бачення, де є потреби, де – проблеми. Які загрози успіху реформи; які кваліфікаційні вимоги; що буде, коли доведеться звільняти нині працюючих людей. Все це повинно бути в концепції реформ “, – підкреслив він.
За його словами, мова йде не тільки про виділення коштів на зарплати держслужбовцям, а й також на компенсації скороченим працівникам, відбір людей, нове обладнання та ін.
“Як бачите, обсяг величезний. Тому наш підхід такий: давайте робити реформу частинами. Неможливо відразу провести зміни для всієї системи держслужби, для всіх міністерств, всіх сфер”, – зазначив Ган.
За його словами, пріоритетними напрямками реформи є судова система, податкова і митниця.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко повідомив представникам Європейського союзу, що буде підтримувати прийняття закону “Про державну службу”, проект якого був розроблений за сприяння ЄС.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас