НБУ вирішив виступати третьою стороною в договорах для незалежної оцінки заставного майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив виступати третьою стороною в договорах для незалежної оцінки заставного майна

Кредит&Депозит
470
Національний банк вирішив виступати третьою стороною в договорах для незалежної оцінки заставного майна.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
Правління Національного банку 18 листопада 2015 прийняв постанову №794 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”.
Постановою встановлено необхідність укладення тристороннього договору між Національним банком, банком і суб’єктом оціночної діяльності на проведення незалежної оцінки майна, що надається Національному банку в заставу за стабілізаційними кредитами.
Раніше замовником і платником у таких договорах виступав банк-позичальник, відтепер функція замовника переходить в Національний банк.
Такі зміни вносяться для кращого контролю Національним банком процесу оцінки.
НБУ нагадує, що недавно добився для однієї компанії позбавлення кваліфікаційного свідоцтва непрофесійного оцінювача, і на сьогодні передано заяви щодо ще кількох оцінювачів.
Крім того, постановою було розширено перелік критеріїв для вибору суб’єктів оціночної діяльності, які залучаються до оцінки майна.
Як повідомляло агентство, з метою посилення контролю за якістю оцінки заставного майна в Національному банку з липня 2015 заробив відділ оцінки та моніторингу застав, який здійснює верифікацію звітів оцінювачів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас