Банкіри назвали основне джерело доходу банків цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри назвали основне джерело доходу банків цього року

Кредит&Депозит
2101
Основне джерело доходу банків цього року – кредитування населення. Про це заявили банкіри під час круглого столу «Стан банківського бізнесу в 2015 році. Роздріб».
При цьому на ринку споживчого кредитування відбувся великий перерозподіл активних гравців, повідомив директор Центру економічних досліджень і прогнозування «Фінансовий пульс» Сергій Мамедов.
“Дельта Банк був дуже великим гравцем на ринку споживчого кредитування. Він закрився і звільнився великий сегмент. ОТП Банк також зменшив свою активність у цьому напрямі. Деякі банки, які раніше працювали в цьому напрямку, стають більш активними. Це відноситься до таких установ як Банк Михайлівський і Ідея Банк”, – розповів Сергій Мамедов.
Однак нові лідери ринку зараз теж шукають додаткові можливості отримання доходу. «Ми бачимо для себе можливість додаткового заробітку на продажу страховок, використовуючи це як окремий напрямок і активно працюючи з роздрібними клієнтами», – вважає голова правління Банку Михайлівський Ігор Дорошенко.
За його словами, страховки можна продавати не тільки в класичному вигляді, коли клієнту пропонується іпотека і страхування заставного майна, а й при видачі споживчих кредитів. Рівень проникнення страхових продуктів в цьому сегменті становить 65-70%.
«Існують програми страхування від нещасних випадків і втрати роботи, які, як правило, йдуть в пакеті зі споживчим кредитом», – уточнив Ігор Дорошенко.
Затребувані також окремо стоять страхові продукти, які не пов’язані ні з кредитами, ні з депозитами, ні з розрахунковими операціями, так званий «страховий супермаркет».
«Нещодавно ми запустили новий продукт – страхування домашніх тварин з покриттям лікування в ряді ветеринарних клінік. Враховуючи емоційну прихильність клієнтів до своїх домашніх тварин, цей продукт непогано продається », – відзначив голова правління Банку Михайлівський.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас