Turkcell хоче викупити активи TeliaSonera в Казахстані, Азербайджані, Молдові та Грузії, - джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Turkcell хоче викупити активи TeliaSonera в Казахстані, Азербайджані, Молдові та Грузії, - джерела

Фондовий ринок
267
Найбільший турецький мобільний оператор (за кількістю абонентів) Turkcell призначив Citigroup і HSBC консультантами для підготовки угоди щодо викупу в шведсько-фінської TeliaSonera частки у холдингу Fintur, повідомив Bloomberg з посиланням на двох анонімних джерел.
Turkcell володіє 41,45%, TeliaSonera – 58,55% Fintur, якому належать мобільні оператори в Казахстані (Kcell), Азербайджані (Azercell), Молдавії (Moldcell) і Грузії (Geocell).
Глава турецького оператора Каан Терзіоглу підтвердив переговори з TeliaSonera і заявив, що угода може відбутися в наступному році.
У Turkcell є трирічний план експансії, компанія планує придбання в Північній Африці, на Балканах і Центральної Азії, а також має намір стати лідером по виручці на мобільній ринку Туреччини.
TeliaSonera у вересні оголосила, що має намір продати свої активи в Євразії – Казахстані, Азербайджані, Молдові, Грузії, а також в Узбекистані, Таджикистані та Непалі. В останніх трьох країнах скандинави володіють операторами без турецького партнера.
Росію, де TeliaSonera належить велика частка в операторі “Мегафон” (MOEX: MFON), зміни в стратегії скандинавської компанії не зачіпають.
Turkcell на 51% належить Turkcell Holding. Вона, у свою чергу, на 52,91% перебуває у власності Cukurova Telecom Holdings Ltd. (51% у Cukurova Finance International, 49% – у російської “Альфа-груп” Михайла Фрідмана і партнерів), на 47,09% – TeliaSonera. Кінцева частка “Альфи” – 13,2%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас