Економічний подкаст 84: Приватбанк непорушний? НБУ придумав новий метод нагляду над фінустановами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

Економічний подкаст 84: Приватбанк непорушний? НБУ придумав новий метод нагляду над фінустановами

4821
У новому подкасті на Finance.UA ведучі Юлія Бондар та Станіслав Дубко поговорили на тему кластеризації банків, як про новий метод нагляду за фінансовими установами з боку Національного банку.
Ведучий Станіслав спростував заяву Українського Кредитно-Банківського Союзу, в якому повідомлялося, що зміна процедури банківського нагляду на основі кластеризації не відповідає світовій практиці, посилює недовіру щодо дій регулятора, а також створює додаткові ризики для банків.
Станіслав вважає, що дії Національного банку цілком прозорі і передбачувані, так як прямо передбачені прийнятою цього року “Комплексною програмою розвитку фінансового сектора 2020”. Кластеризація є інструментом переходу від політики нагляду, заснованої на контролі нормативів (compliance based supervision), до політики на базі оцінки бізнес-моделей банків і ступеня їх ризикованості (risk based supervision).
Ведучі також обговорили події навколо Приватбанку. Які саме питання були озвучені, чи варто турбуватися про долю банку слухайте в новому 84 подкасті.
Хронометраж: 1:04:55
Новини – 4:45
Головна тема – 10:00
Від зарплати до зарплати – 01:02:49
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас