Ford впроваджує систему активного шумозаглушення для створення тиші в автомобілі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford впроваджує систему активного шумозаглушення для створення тиші в автомобілі (відео)

Технології&Авто
973
Компанія Ford повідомила про розробку системи Active Noise Control, покликаної створити максимальний акустичний комфорт в салоні рухомого автомобіля.
Принцип роботи представленого комплексу аналогічний тому, що застосовується в навушниках з активним шумозаглушенням. У машині встановлені три мікрофони, які вловлюють небажані звуки, у тому числі від двигуна і трансмісії. Система аналізує акустичну сцену, після чого через динаміки генеруються відповідні хвилі з тією ж амплітудою, але в протилежній фазі. У результаті відбувається гасіння шумів.
Цікаво, що Active Noise Control також враховує дії водія і поточний режим руху – наприклад, система може взяти до уваги інтенсивний розгін на зниженій передачі.
Ford стверджує, що робота Active Noise Control ніяк не відбивається на якості відтворення і гучності музики і не заважає бесіді пасажирів.
Комплекс дебютує на моделі Mondeo Vignale, яка також отримає ряд додаткових нововведень, що сприяють поліпшенню акустичного комфорту. Так, моторний відсік ізольований від салону за допомогою спеціальної піни, а не традиційного скловолокна. У перспективі Active Noise Control з’явиться і в інших автомобілях Ford.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас