Українцям стали більше платити за автомобільними страховками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям стали більше платити за автомобільними страховками

Особисті фінанси
1021
За минулий рік водії України отримали більше виплат за страховками, при цьому кількість знову укладених договорів ОСАГО скоротилося, передає “Сегодня” з посиланням на “Кермо”.
За даними Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) здійснює страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів, за дев’ять місяців 2015 було укладено 5,192 мільйона договорів на суму 2,163 мільярда гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість договорів скоротилося на 9,7%, при цьому грошей було зібрано на 20% більше ніж у 2014 році.
У той же час, за даний період страхові компанії-члени МТСБУ збільшили суму страхових виплат водіям на 7,7% – до 781, 808 млн гривень.
МТСБУ повідомляє так само, що навесні 2016 року в Україні буде запущений пілотний проект по прямому врегулюванню збитків при ДТП. Рішення про це президія МТСБУ прийняв зовсім недавно. Таким чином, ринок ОСАЦВ перейде на практику прямого врегулювання збитків, завдяки чому потерпілим не доведеться звертатися в страхову компанію винуватця аварії – шкоду йому буде відшкодовувати компанія, в якій потерпілий купив поліс ОСАЦВ.
Ці зміни дозволять в два рази скоротити термін врегулювання страхових випадків і наблизити українські закони і правила до європейських стандартів.
Участь у пілотному проекті буде добровільним для страховиків, бажання взяти в ньому участь висловили вже 15 найбільших страхових компаній України, що укладають більше половини договорів ОСАЦВ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас