Раді пропонують не поширювати банківську таємницю на підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують не поширювати банківську таємницю на підприємців

Кредит&Депозит
1048
Депутати Верховної Ради Дмитро Лубинець (“Блок Петра Порошенка”) і Максим Поляков (“Народний фронт”) пропонують парламенту не поширювати банківську таємницю на фізичних осіб-підприємців в частині їх діяльності.
Про це йдеться в зареєстрованому 13 листопада, законопроекті №3479.
Законопроектом пропонується передбачити, що банківською таємницею є інформація про банківський рахунок (депозиті) фізособи (крім фізособи – суб’єкта підприємницької діяльності в частині діяльності), а також інформація про операції, які були проведені на користь чи за дорученням фізособи (крім підприємця в частині діяльності) .
Передбачається встановити, що інформація про банки чи клієнтів, яка збирається Національним банком при нагляді і перевірках є банківською таємницею виключно в частині інформації, що стосується інформації про громадян.
Законопроектом також встановлюється новий порядок розкриття банківської таємниці.
Зокрема, банківська таємниця не розкривається Фіскальній службі, Держфінмоніторингу, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку та органам Державної виконавчої служби.
Як повідомляло агентство, в 1 півріччі Міністерство фінансів оприлюднило законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення обслуговування заможних громадян)”.
Мінфін пропонував, щоб інформація про юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, відкривалася Державної фіскальної службі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас