Нова "таємна" функція iOS 9 підвела Apple під суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова "таємна" функція iOS 9 підвела Apple під суд

Технології&Авто
1864
Американець на ім’я Вільям Б. Коттрелл подав до суду на компанію Apple. Він вимагав 5 млн доларів компенсації за те, що у нього різко виросла витрата мобільного трафіку після установки на iPhone операційної системи iOS 9.
Причиною цього стала нова функція під назвою “Допомога з Wi-Fi”, яка дозволяє автоматично задіяти стільникове підключення в тому випадку, якщо з’єднання Wi-Fi працює погано – наприклад, через слабкий сигнал. Проте багато користувачів навіть не підозрювали про існування такої функції, тому для них стало сюрпризом, коли в кінці місяця вони отримували значні рахунки від мобільних операторів.
Коттрел висловив упевненість в тому, що компанія Apple навмисно не повідомляє користувачам про те, які величезні суми доведеться заплатити власникам iPhone за користування спірною функцією. До речі, варто відзначити, що в кінці жовтня з таким самим позовом на 5 млн доларів проти “яблучної” корпорації в суд звернулося подружжя з Каліфорнії.
За твердженням подружжя Філліпс, через активну опції “Допомога з Wi-Fi” вони і багато інших користувачів заплатили за мобільний трафік значно більше після виходу iOS 9. Вони звинувачують Apple у недобросовісній конкуренції і неправдивій рекламі. Вільям і Сьюзан Філіпс впевнені, що корпорація повинна була повідомити користувачів про нову функцію належним чином, однак не зробила цього і повинна відшкодувати їм витрати на стільниковий зв’язок.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас