Фонд гарантування з 17 листопада продовжить виплати вкладникам банку "Фінансова ініціатива" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування з 17 листопада продовжить виплати вкладникам банку "Фінансова ініціатива"

Кредит&Депозит
1055
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 17 листопада продовжить виплати вкладникам неплатоспроможного банку “Фінансова ініціатива” за договорами, термін дії яких закінчився до 8 листопада 2015 року, повідомляється на веб-сайті фонду.
Згідно з повідомленням, виплати здійснюватимуться через установи чотирьох банків: Кредобанку, Укрсиббанку, ПУМБ і ОТП Банку.
Про виплати за договорами, термін дії яких закінчується після 8 листопада, фонд повідомить додатково.
Як повідомлялося, термін тимчасової адміністрації в банку закінчився 23 жовтня.
Крім того, з 19 жовтня припинено виплати вкладникам.
Як раніше повідомлялося, Госпсуд Києва 15 жовтня 2015 року у відповідь на позов потенційного покупця неплатоспроможного банку “Фінансова ініціатива” – компанії Perusta Constructions – заборонив ФГВФО вносити пропозиції в Національний банк України, приймати рішення про ліквідацію фінустанови та про відкликання його банківської ліцензії.
Фонд у відповідь заявив, що готує опротестування до позову, а також оскаржить рішення суду.
За даними ФГВФО, протягом чотирьох місяців роботи тимчасової адміністрації в банку вкладникам було виплачено 1,84 млрд грн.
Раніше повідомлялося, що Нацбанк 23 червня відніс банк “Фінансова ініціатива” до категорії неплатоспроможних, а ФГВФО ввів в нього тимчасову адміністрацію з 24 червня терміном на три місяці.
ФГВФО рішенням від 10 вересня продовжив термін тимчасової адміністрації в комерційному банку “Фінансова ініціатива” на місяць – до 23 жовтня 2015 року.
Відшкодуванню ФГВФО підлягають вклади 59 тис. осіб, або 92% вкладників банку. Загальна сума виплати фондом оцінюється в 3,7 млрд грн.
ПАТ “Комерційний банк “Фінансова ініціатива” заснований в 2005 році. Його 100%-вим бенефіціаром на березень 2015 року через Quickcom Limited і ТОВ “Інвест-Сервіс” був Олег Бахматюк, який також є найбільшим акціонером VAB Банку, рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію якого НБУ прийняв 20 березня 2015 року.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2015 року за розміром активів (19,18 млрд грн) банк “Фінансова ініціатива” займав 16-е місце серед 133 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас