Французька Engine збільшила частку в "Північному потоці-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька Engine збільшила частку в "Північному потоці-2"

Фондовий ринок
317
“Газпром” і французька Engine підписали доповнення до договору купівлі-продажу акцій спільної проектної компанії Nord Stream 2 AG, яка займається реалізацією проекту “Північний потік-2”, документ передбачає збільшення частки Engie у проекті до 10%
.
Про це йдеться в прес-релізі російської компанії.
Таким чином, після закриття операцій по придбанню іноземними акціонерами акцій в СПК, частки партнерів у проекті будуть розподілятися наступним чином: “Газпром” – 50%, BASF, E.ON, Engie, OMV, Shell – по 10%.
Підписи під документом поставили глава “Газпрому” Олексій Міллер і глава Engie Жерар Местралле.
Угода акціонерів спільної проектної компанії з будівництва газопроводу “Північний потік-2”, було підписано 4 вересня. Тоді передбачалося, що частка “Газпрому” в компанії складе 51%, Engie – 9%, інших акціонерів – по 10%.
“Газпром” і Engie наприкінці жовтня обговорювали підготовку до будівництва газопроводу “Північний потік-2”.
Дане обговорення проходило в рамках робочого візиту делегації “Газпрому” на чолі з головою правління компанії Олексієм Міллером до Франції.
В рамках цього візиту Міллер зустрівся з Местралле.
Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу сумарною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя РФ через Балтійське море до узбережжя Німеччини.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас