Перегляд політики кредитування МВФ може проходити в два етапи - представник Фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перегляд політики кредитування МВФ може проходити в два етапи - представник Фонду

Казна та Політика
355
Перегляд політики кредитування (Lending-into-Arrears Policy) Міжнародним валютним фондом (МВФ), ймовірно, буде відбуватися в два етапи, повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс.
“Ми очікуємо, що процес буде складатися з двох етапів – неформального засідання ради директорів і формального. Я вважаю, що процес буде проходити таким чином, але остаточне рішення буде прийматися радою директорів”, – сказав він в ході традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні.
Дати очікуваних засідань ради директорів МВФ Д.Райс не уточнив, повідомивши, що вони будуть оприлюднені найближчим часом.
Раніше повідомлялося, що МВФ допускає перегляд політики кредитування, яка в даний час виключає можливість надавати фінансування країні-члену Фонду, що має заборгованість перед офіційним кредитором.
Без зміни зазначеної політики, визначення МВФ статусу боргу України перед Росією на $ 3 млрд – комерційний або офіційний – може вплинути на майбутні виплати за програмою розширеного фінансування (Extended Fund Facility Arrangement, EFF) для України.
МВФ до теперішнього часу ще не визначився зі статусом вищевказаного єврооблігаційного позики у відповідності зі своєю методологією, незважаючи на те, що Україна розглядає його такими ж, як і будь-який інший борг по єврооблігаціях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас