В Intel повідомили, коли наберуть популярності "розумні" будинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Intel повідомили, коли наберуть популярності "розумні" будинки

Технології&Авто
853
Згідно з даними соціологічного дослідження компанії TNS, проведеного за замовленням Intel, найближчим часом нас чекає стрімке зростання популярності систем “розумних” будинків.
7 з 10 опитаних американців (68%) вважають, що в найближчі 10 років “розумні” будинки стануть таким же поширеним явищем, як і смартфони. Компанія Intelligence, BI, посилаючись на власні джерела, запевняє, що поставки пристроїв для дому з розширеними мережевими можливостями будуть щорічно збільшуватися на 67% у найближчі 5 років.
“Для того щоб ринок “розумних” будинків, який розвивається, виявився успішним, йому необхідно вирішити низку питань: можливості для підключення, операційна сумісність, взаємодія користувачів, оригінальні нові програми і безпека. Але, що більш важливо, він повинен “розуміти” вхідні й вихідні дані для того, щоб створити реальний і практичний інтелект, який перетворить наші пристрої з розширеними мережевими можливостями в «розумну» мережу пристроїв. Intel має перевагу, оскільки корпорація здатна працювати в рамках всієї цієї нової мережевої екосистеми, надаючи апаратне і програмне забезпечення і переваги хмарних технологій для того, щоб допомогти зробити “мережеві” будинки “розумними”“, – розповів Ерік Фрі, віце-президент з розробки продукції для «розумних» будинків і будівель підрозділу Internet of Things (IoT) Group корпорації Intel.
Для підтримки такого стрімкого зростання індустрія має створити інфраструктуру з підтримкою екосистеми “розумних” будинків, забезпечити простоту мережевих підключень, домовитися про спільні галузеві стандарти й усвідомити, що перехід від будинків з розширеними мережевими можливостями до “розумних” будинків вимагає аналізу даних з різних пристроїв для того, щоб власник будинку зміг скористатися всіма перевагами цієї концепції. Більше того, система захисту, починаючи з сигнального обладнання, закінчуючи забезпеченням безпеки даних, повинна бути таким чином інтегрована, щоб вона являла собою головний пріоритет для постачальників послуг і не створювала проблем для користувачів.
Згідно з опитуваннями, користувачі хочуть просте встановлення, велику кількість сервісів і наявність єдиного порталу, який дозволить вирішити труднощі з використанням паролів зі збереженням безпеки даних. Американські користувачі сподіваються, що пристрої для “розумних” будинків будуть підтримувати низку додаткових сервісів, включаючи кабельне телебачення і Інтернет (83%), і очікують, що “розумні” будинки будуть так само прості в налаштуванні, як системи кабельного телебачення (74%). 64% опитаних людей воліли б орендувати сервіси для “розумних” будинків у надійних постачальників сервісів, а не займатися цим самим.
Також користувачі хочуть отримувати доступ і управляти всіма пристроями “розумного” будинку з допомогою одного централізованого порталу (86%) і стурбовані великою кількістю паролів, які необхідно пам’ятати для управління цими пристроями (75%). Найбільш очікуваним рішенням є єдиний портал, за допомогою якого можна буде управляти всім будинком (79%). Більше половини респондентів будуть звинувачувати виробників, якщо щось вийде з ладу. Основні побоювання включають в себе збої в роботі (67%), відсутність зв’язку (63%), оновлення системи (46%) і перезавантаження систем (45%). 8 з 10 (82%) користувачів вважають, що надійний захист є одним із пріоритетів для проживання в “розумних будинках, і всі “розумні” пристрої повинні бути захищені за допомогою єдиного рішення для забезпечення безпеки. Більше половини респондентів хотіли б захистити свої “розумні” будинки з допомогою системи розпізнавання відбитків пальців (52%), 4 з 10 вибрали б технологію розпізнавання голосу (42%), а 37% вибрали “розумні” датчики. 10% опитаних навіть готові встановити роботизовану систему захисту.
Зараз Intel активно досліджує побажання користувачів, переваги мережевих технологій для людей і вартість переходу на систему “розумного” будинку.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас