Держстат стане органом зі спеціальним статусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держстат стане органом зі спеціальним статусом

Казна та Політика
326
Кабінет Міністрів схвалив і запропонував Верховній Раді законопроект щодо реформування Державної служби статистики.
Про це йдеться в повідомленні Кабміну з посиланням на слова першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юлії Ковалів.
“Згідно з документом, Держстат стане органом зі спеціальним статусом, який безпосередньо підпорядковується Кабміну. На відміну від інших держорганів, ми не беремо на себе додаткових функцій, додаткових держпідприємств і так далі. Навпаки, ми готові відпускати свої ж органи, щоб вони були незалежними, прозорими і якісними в роботі “, – наголошується в повідомленні з посиланням на слова Ковалів.
Крім того, як повідомляється, проект передбачає скорочення штату установи на 20% до кінця року з метою підвищення ефективності установи та поетапне скорочення кількості обов’язкових статистичних звітів, які подають українські підприємства.
“У своїй більшості – це непотрібна звітність, яка не несе в собі ніякого інформаційного навантаження, а тільки забирає у бізнесу час і гроші на її підготовку”, – йдеться в повідомленні.
Наголошується, що з наявних сьогодні 155 форм подачі звітності вже скорочені 15.
Як повідомляло агентство, Міністерство економічного розвитку і торгівлі вирішило скоротити штат Державної служби статистики на 20% до кінця 2015 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас