ЄБРР виділить GNT $ 40 млн на розширення зернового терміналу в Одесі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить GNT $ 40 млн на розширення зернового терміналу в Одесі

Казна та Політика
309
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить довгостроковий кредит до $ 40 млн GN Terminal Enterprises Ltd (Кіпр) – компанії з групи GNT для фінансування розширення потужностей існуючого зернового терміналу в порту Одеси.
Як повідомив провідний радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антон Усов, таке рішення рада директорів банку ухвалила на засіданні в середу, 11 листопада.
За його словами, підписання кредитної угоди планується в грудні цього року.
Проект передбачає як розширення пропускної спроможності терміналу, так і потужностей зберігання, і його вартість оцінюється в $ 69 млн. Спочатку, згідно з інформацією ЄБРР, він мав назву Serseris Grain Terminal.
Компанія Serseris Holdings Limited (Кіпр) є дочірньою компанією CHS Europe SA, у свою чергу входить в одну з найбільших американських агрокомпаній CHS Inc. з виручкою в 2014 році $14,32 млрд.
CHS Inc. навесні 2009 року повідомила про початок інвестування в спільний з GN Terminals (Одеса) проект по створенню експортного зернового терміналу в Україні на узбережжі Чорного моря в районі Одеси потужністю перевалки 2 млн тонн на рік. Тоді уточнювалося, що CHS буде управляти частиною потужностей терміналу, включаючи транспортну інфраструктуру, через офіс CHS Europe в Женеві (Швейцарія), а також здійснювати маркетинг всього зерна.
Крім того, у портфелі ЄБРР вже є завершений проект з CHS від 2010 року. Згідно з його документами, банк надав цьому найбільшому внутрішньому американському постачальнику зерна і других в світі за величиною агрокооперативу $ 120 млн на розширення експортних операцій.
Що стосується GNT, то ЄБРР в кінці лютого цього року схвалив виділення кредиту в обсязі до $18,7 млн дочірньої компанії кіпрського GNT Olimpex Holding Ltd. для будівництва в Одеському порту потужностей по сушці і очищенні зерна. Згідно з ним, комплекс по сушінню і очищенні зерна річною потужністю 0,5 млн тонн буде інтегрований з перебувають в цьому ж порту перевалочним терміналом компанії, через який у минулому році було відправлено на експорт близько 2,4 млн тонн зернових культур.
GNT Olimpex Holding Ltd об’єднує приватних постачальників експедиторських, стивідорних послуг, а також послуг з перевалки насипних вантажів. В Україні йому належить ТОВ “Олімпекс Купе Інтернешнл”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас