У ЄБРР порадили, як відновити економіку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄБРР порадили, як відновити економіку України

Казна та Політика
5547
Уряду України у 2016 році необхідно зосередитися на продовженні реформування фінансового і енергетичного секторів.
Про це йдеться у звіті Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).
“Необхідно й надалі посилити банківський нагляд для запобігання кредитування пов’язаних осіб, продовжити рекапіталізацію банків і паралельно вибудувати систему врегулювання прострочених кредитів”, – зазначили в ЄБРР.
Крім того, необхідно поліпшити корпоративне управління “Нафтогазу”, при цьому дефіцит компанії необхідно скоротити шляхом підвищення тарифів на природний газ та опалення, наряду з супутніми реформами соціального забезпечення.
Крім того, на думку експертів, уряду варто продовжити працювати над створенням реформістської, консолідованої та сучасної державної служби.
“Це дозволить впровадити план “чотири Д” президента України Петра Порошенка, який включає дерегуляцію, дебюрократизацію, деолігархізацію, децентралізацію”, – йдеться в документі.
Нагадаємо, раніше ЄБРР погіршив прогноз падіння української економіки в 2015 році до 11,5% з рівня 9%, на якому він оцінював його у червні цього року.
Водночас Нацбанк в 2016 році прогнозує зростання ВВП України на 2,4% при інфляції 12%, уряд також вважає, що вдасться досягти зростання у наступному році більш ніж на 2%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас