Суд стягнув з МАУ 25,6 млн грн боргу до спецфонду за позовом прокуратури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд стягнув з МАУ 25,6 млн грн боргу до спецфонду за позовом прокуратури

Казна та Політика
213
Господарський суд Києва задовольнив позов столичної прокуратури про стягнення заборгованості в розмірі 25,6 млн грн з авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ) на користь держави в особі Державної авіаційної служби України.
Згідно з повідомленням на веб-сайті Генеральної прокуратури України, зазначена заборгованість виникла внаслідок несплати авіакомпанією зборів до державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність за надані послуги з перевезення пасажирів і вантажів за лютий 2014 року і січень-квітень 2015 року.
“З метою захисту інтересів держави прокуратура. Києва звернулася до суду з вимогою стягнути з МАУ зазначені кошти. Суд підтримав позицію прокуратури і своїм рішенням зобов’язав підприємство виплатити на користь держави всю суму боргу”, – наголошується в повідомленні.
Згідно Повітряному кодексу України платежі, що підлягають сплаті в зазначений фонд, є обов’язковими для всіх суб’єктів авіаційної діяльності.
МАУ заснована в 1992 році. Є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт – ДМА “Бориспіль”. Флот МАУ складається з 31 літака: 27 середньомагістральних і чотирьох далекомагістральних.
За даними НКЦПФР кіпрська компанія “Онтобет промоушінз лімітед” володіла 15,91% акцій МАУ. Ще 74,16% авіаперевізника володіло ТОВ “Кепітел інвестмент проджект” (Київ).
“Кепітел інвестмент проджект” належало ТОВ “Інвестмент Проджектс менеджмент”, власником якого, у свою чергу, з червня 2012 року є “Онтобет промоушінз лімітед”.
Одним з кінцевих бенефіціарів компанії є бізнесмен Ігор Коломойський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас