Найбільша IT-угода може не відбутися через рекордні податки, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша IT-угода може не відбутися через рекордні податки, - ЗМІ

Фондовий ринок
1297
Представники корпорації Dell побоюються, що в угоді з купівлі EMC Corp. за $ 67 млрд компанії загрожує виплата податків у сумі до $ 9 млрд, про що стало відомо після огляду угоди регулятором, повідомляють джерела видання Recode.
Причиною таких податків може бути пропозиція Dell використовувати незвичайний тип акцій для фінансування покупки. Ще одна проблема пов’язана з успішною покупкою EMC виробника програмного забезпечення VMware в 2003 році, вартість якого з тих збільшилася на десятки млрд доларів і зараз становить $ 25 млрд. Капіталізація самої Dell при цьому також становить близько $ 25 млрд, але компанія є приватною.
Комбінація цих факторів призвела до побоювань топ-менеджерів Dell, що деякі аспекти угоди можуть не відповідати критеріям пільгового податкового режиму. Він є ключовим для успішного здійснення найбільшої транзакції в історії технологічних компаній.
Dell планує заплатити $ 24,05 за акцію грошовими коштами, і ще $ 9,10 відстежують акціями пов’язаними з компанією VMware. EMC належить 81% VMware, а решта 19% торгуються на нью-йоркській біржі і впали в ціні майже на третину, після оголошення угоди. Відстежують акції повинні зменшити суму боргу, яку Dell необхідно взяти на себе, і уникнути високих податків.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас