У Львові презентували перший вітчизняний електробус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові презентували перший вітчизняний електробус

Технології&Авто
1239
Львівський концерн “Електрон” представив перший в Україні електробус.
“Львів зумів створити машину, якій належить майбутнє в пасажирських перевезеннях”, – зазначив присутній на презентації електробуса міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
За його словами, електробуси виготовляють в багатьох країнах, зокрема в Чехії, Польщі, Китаї, однак львівська машина вдвічі дешевше, хоча не поступається закордонним за своїм робочим параметрам і комфортом для пасажирів.
12-метровий низькопідлоговий електробус здатний перевозити одночасно 100 пасажирів. Потужність тягового двигуна – 230 кВт. Максимальна швидкість транспорту – 70 км / год, пробіг без підзарядки – більше 200 км.
Як зазначив Пивоварський, щоб підтримати вітчизняного виробника, держава задіє програму, за якою передбачено 100 млн грн для будівельників трамваїв.
Ще понад 300 млн грн в цю суму додадуть органи місцевого самоврядування. А на наступний рік для цієї мети передбачається виділити вже 400 млн державних коштів. Якщо до них додасться 70% дофінансування з боку міст, буде акумульовано понад мільярда гривень для виробництва українських трамваїв, тролейбусів і електробусів.
Львівський електробус вийде на маршрут вже до нового року.
Крім того, електроновці випустили для міста трьох низькопольних тролейбуса. А в столицю вже найближчим часом буде відправлено два трамваї.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас