На ключових для України сировинних ринках йде спад (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ключових для України сировинних ринках йде спад (інфографіка)

Казна та Політика
1491
У вересні сформовані в останні місяці тенденції на ключових для України світових ринках зерна та залізної руди продовжилися.
Ціни на пшеницю продовжують знижуватися з грудня 2014 – з 270 доларів США за тонну тоді, до 173 доларів США за тонну у вересні 2015. Ціни на залізну руду трохи зросли в серпні порівняно з липнем, а у вересні залишалися більш-менш стабільними.
Водночас, у вересні вперше з початку літа стабілізувалися ціни на нафту, що залишалися приблизно на серпневих рівнях в районі 47 доларів США за барель.
В цілому, рано говорити про зміну тенденції сировинних ринків до зниження, що для традиційно сировинної економіки України, в короткостроковій перспективі, не надто добре.
Однак, враховуючи той факт, що сировинна модель економіки в Україні показала себе поганим чином, спад на сировинних ринках дає серйозні стимули для переходу до більш сучасного влаштування економіки, характерного для інших країн Східної Європи. Такий перехід сильніше від будь-якого буму на сировинних ринках збільшив би добробут українців.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас