Вчені перетворили "армію" дронів у фізичну голограму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені перетворили "армію" дронів у фізичну голограму

Технології&Авто
537
Дослідники Університету Куїнс в Канаді розробили систему під назвою BitDrones, яка використовує групу спеціальних дронів для створення фізичних голограм, з якими можна взаємодіяти.
Система складається з декількох дронів: PixelDrones з LED-екраном для виведення інформації, ShapeDrones з кубічною конструкцією та замовним підсвічуванням для створення об’єктів в повітрі і DisplayDrones з сенсорним екраном для управління. За переміщеннями дронів і оператора стежить спеціальна 3D-система захоплення рухів.
Представлена технологія все ще перебуває на ранній стадії розробки, тому дрони ще не можуть створювати складні об’єкти. Тим часом розробники не зупиняються на досягнутому. Команді вже вдалося використати дронів для прокрутки списку файлів і відображення їх вмісту. На даний момент оператор може змінювати підсвічування дронів, а також масштабувати розмір створеної конструкції і обертати її навколо своєї осі.
Зараз система підтримує близько десятка великих дронів, але дослідники мають намір почати роботу з тисячами мініатюрних літаючих апаратів розміром не більше 0,5 дюйма в перерізі. По суті, дрони будуть виступати в ролі фізичних пікселів для створення об’єктів будь-якої форми.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас