Якщо ми не впораємося з дефіцитом бюджету, нас "викинуть" з програми МВФ, - голова Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо ми не впораємося з дефіцитом бюджету, нас "викинуть" з програми МВФ, - голова Мінфіну

Казна та Політика
702
Міністерство фінансів підготувало свій проект Податкового кодексу, який, як планується, буде поданий у Верховну Раду разом з оновленим проектом бюджету на 2016 рік.
“Таким чином ми запропонуємо зміни в податкове законодавство, і одночасно покажемо, як ми заплатимо за ці зміни. Адже нам потрібна податкова реформа, яка дійсно збалансує інвестиційну привабливість України з макроекономічною стабільністю”, – заявила міністр фінансів Наталя Яресько.
Голова Мінфіну зазначила, що в Україні необхідно збалансувати витрати і доходи державного бюджету.
“Якщо в результаті яких-небудь дій ми не зможемо і далі тримати дефіцит держбюджету, тобто різниця між його доходами і витратами, і йти по шляху до її скорочення, то нас “викинуть” з програми МВФ і з інших програм міжнародного партнерства”, – заявила Наталя Яресько.
Якщо Україна не отримає джерел фінансування, єдиним виходом залишиться друк грошей. “А це означає нову хвилю інфляції, девальвації. Це означає, що ми не повернемося до реального зростання економіки”, – вважає Яресько.
Цього року макроекономічна стабільність в Україні була відновлена з великими зусиллями, але вона досі тендітна. “Всі патріотичні люди в Україні хочуть повернення економіки до зростання. Але не можна будувати гарне майбутнє без макроекономічної стабільності”, – заявила Яресько.
Нагадаємо, Україна сподівається отримати третій транш МВФ у розмірі 1,7 млрд доларів до кінця 2016 року. Зараз очікується рішення Міжнародного валютного фонду про направлення чергової місії в нашу країну для так званого другого перегляду програми кредитування.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас